Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Cyklostezky, silnice, informace a stojany na kola

V posledních letech nejen Česká republika zažívá cyklistickou renesanci. Jízda na kole má v naší republice vybudovanou tradici.  Nicméně s nástupem automobilů se využití kol dosti omezilo. Auta zabrala silnice a nejen ve městech řidiči vidí cyklisty pouze jako obtíže působící element.

Cyklistika pro mnoho lidí vymizela z každodenního života, stále méně lidí využívalo kolo jako běžnou dopravu do práce. Trend se ubíral k turistice. Stále více našich občanů si začalo užívat víkendy na horském či silničním kole brázdíc venkov nebo hory. Poptávka po více prostoru pro lidi využívající kolo konečně nachází odezvu. Jako v Amsterdamu to v ČR samozřejmě ještě nevypadá, ale každá velká změna začíná prvním krokem.

Cyklostezek jako hub po dešti

Budování cyklostezek je vcelku nákladnou aktivitou. Alespoň se tak zdá, pokud neuvážíme obrovský přínos v nespotřebovaném benzínu a vytvoření příjemného způsobu, jak se přepravovat na kole. Každý cyklista ví, jaký je rozdíl ve šlapání na okresní silnici spolu s kamiony a cyklostezkou vedoucí podél hlavní silnice.

Technická stránka budování cyklostezek

Cyklostezka však není pouze zpevnění povrch. Má také informační charakter, na každém kroku na nás čeká vývěska či vitrína. Pro obce budující cyklostezky je nadmíru důležité vybrat si vhodnou firmu na realizaci stavby. Základem je samozřejmě kvalitní povrch, ale velmi důležité je i okolní zázemí. Městský mobiliář 4 City nabízí kompletní výbavu, vitrína Classique do exteriéru, sloupky k vitrínám, parkové lavičky, stojany na kola, závory, ohrazení nebo piknikové stoly. Je užitečné pečlivě vybrat především vitríny, na cyklostezkách financovaných EU jich najdeme mnoho. Proto je třeba uvážit, který typ si vybereme. Možností a kombinací je k dispozici dost. Vitrína Tradition do exteriéru disponuje eloxovaným hliníkovým rámem, plechovým podkladem a odolným plexisklem. Na požádání je možné dodat stojné sloupky k vitrínám. Vitrína Classique do exteriéru se pak liší provedením.

Je dobré zvážit, zda je pro naše účely vhodná vitrína nebo vývěska. Vývěsku lze použít například jako stojan na mapy, součástí vývěsky je zastřešení (např. šindel). Pro případné využití vitríny ve vnitřních prostorech slouží vitrína Média – do interiéru. Ta disponuje hliníkovým rámem, plechovým podkladem a bezpečnostním sklem.

Ať už budete vybavovat cyklostezku či park pro seniory, doporučujeme si projít webové stránky firem, které nabízejí kompletní nabídku, dobře zvážit naše potřeby a vhodně si vybrat.

Městský mobiliář 4 City

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací