Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Do obývacího pokoje rozhodně patří konferenční stolek

Konferenční stolek je malý, ale šikovný pomocník, kterého můžeme přistavit k sedací soupravě či křeslu a naservírovat na něj drobné pohoštění. Kromě toho má i dekorační funkci.

Jak vybrat ten správný stolek?

Při výběru vhodného stolku je potřeba brát v úvahu nejen jeho vzhled, ale i to, aby ladil s ostatním vybavením místnosti.

  • Nízký nebo vysoký

Výška stolu závisí na velikosti a stylu sedací soupravy, jejímž bývá nejčastěji doplňkem. Vhodně zvolený stolek je takový, který má odkládací desku přibližně ve výšce kolen osoby, která sedí na sedací soupravě.

  • Tvar

Co se tvaru týká, nejčastěji můžete vybírat kruh, ovál nebo obdélník. Vámi zvolený tvar by měl být v souladu s provozem vaší domácností. Pokud máte doma malé děti, raději volte tvar, který bude postrádat ostré hrany. Velikost desky by měla být přímo úměrná sedací soupravě.

  • Materiál

Kromě nádherného vzhledu, by měl být konferenční stolek také praktický. Vzhledem k tomu, že na něj velice často budete pokládat hrníčky, talířky a další drobné nádobí, měl by se snadno udržovat.

Ještě v nedávné době byly moderní stolky obložené keramikou. Na první pohled vypadaly prakticky, nevýhodou byla jejich hmotnost. Velmi elegantní jsou desky skleněné, ale vyžadují pravidelnou péči a pokud máte v domácnosti malé děti, tak to není ideální řešení. Skleněné stolky se hodí především do menších místností, působí vzdušně a alespoň opticky místnost nezmenšují.

Vedle nesáhnete v případě klasického stolku dřevěného, neboť tento materiál je nadčasový a je vhodný téměř k jakémukoli interiéru. Výhodou je, že se dá kombinovat s dalšími materiály.

Co se kovu týká, tak většinou u stolu to bývají kovové doplňky, ve většině případů jsou to nohy stolu, které doplňují nejčastěji skleněnou desku.

Netradiční design

Doba jde neustále kupředu a to platí i v případě konferenčních stolků. V nabídce obchodů naleznete i velmi originální a netradiční kousky, které neudělají ostudu v žádném moderně zařízeném obývacím pokoji.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací