Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Domácí kancelář

Trendy se neustále mění a u bydlení to platí minimálně dvojnásob. To co je dnes v trendu a moderní, jsou domácí kanceláře. Proč by také nebyly, výhody jsou na obou stranách.

Zatímco zaměstnanec má zajištěnou nerušenou práci z domova a může si flexibilně rozvrhnout pracovní dobu, zaměstnavatel nemusí platit drahé kanceláře, které jsou pro někoho doslova vězením. Čím dál častěji je slyšet anglické slovní spojení Home office a právě s tím je spojen vývoj trendů ve vybavení domácností.

I domácí kancelář ale má svá pravidla, podle kterých je vhodné postupovat při jejím zařizování. Abyste si při práci udrželi potřebnou výkonnost, nemůžete sedět jen v prázdné holé místnosti se stolem a psacími potřebami.

Začněme ale od začátku a to umístěním kanceláře. Pokud patříte mezi ty šťastnější a máte velký dům s mnoha pokoji, určitě doporučujeme kancelář umístit co možná nejdál od hlučných míst domu (dětské pokoje, kuchyň atd.). Pokud se rozhodnete pro Home office, tak nejčastěji pracujete z domu na dálku pomocí počítače, proto se stůl s počítačem stane centrem vaší kanceláře.

Není ale vše jen o pracovních pomůckách. Doma jste svým pánem a tak si můžete kancelář vybavit přesně podle svých představ a to včetně dekorací, relaxační zóny a úložných prostor.

Úložné prostory

Kromě počítače a pracovního stolu jsou v důležitosti na řadě další úložné prostory. Vhodným rozmístěním regálů a skříní s dokumenty získáte přehlednou kancelář kdykoliv bude potřeba a vyhnete se zdržování, které zapříčiní hledaní ztracených dokumentů. Výhodu je mít vše, co používáte velice často, ve své naprosté blízkosti. Pro tento účel je dobré mít pod pracovní deskou stůl vybaven jednotlivými zásuvkami, do kterých se umístí ty nejpotřebnější věci, které zpravidla využijete několikrát denně. Velice praktické je také řešení klasickým zásuvkovým boxem, který se umístí přímo pod stůl. Pokud je dokonce na kolečkách, můžete jej snadno přesouvat, pokud by jej bylo potřeba někde jinde.

Podle typu činnosti, kterou budete v kanceláři vykonávat se volí další typy úložných prostor. Jestliže většina vaší činnosti spočívá v papírování a počet šanonů se již nedá ani spočítat, doporučujeme velké policové regály, do kterých se dají šanony přehledně uspořádat.

Relaxační zóna

I přesto, že je relaxační zóna typická spíš pro velké kanceláře, ani v domácí kanceláři by neměla chybět. Nemusí být příliš velká, stačí do jednoho kouta umístit rohovou sedací soupravu a konferenční stolek, který Vám umožní na chvíli v poklidu vypnout a bleskově zrelaxovat.  Relaxační zóna je ideální pro ten typ lidí, kteří nevydrží celý den u jednoho stolu na jednom místě. Odlišným druhem sezení si odpočine celá opěrná soustava těla a efektivita vaší práce se výrazně zvýší.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací