Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Doplňky jsou užitečným pomocníkem v každé koupelně

Chystáte se vybavit či oživit svoji koupelnu a přemýšlíte nad tím, jaké doplňky si pořídit? Než se pustíte do jejich objednávání či nákupu, popřemýšlejte nad tím, jaký materiál dominuje ve vaší koupelně, podle toho volte doplňky. Výběr vhodného materiálu však není důležitý jen kvůli vzhledu, ale také mějte na mysli jeho životnost a údržbu. Koupelna je totiž trochu specifická místnost, v níž je velmi často vlhko.

Materiál doplňků

V nabídce jsou předměty a doplňky z celé řady různých materiálů. Pokud máte koupelnu reprezentativnějšího vzhledu, jsou vhodné doplňky skleněné. Nevýhodou je náročnější údržba a také hrozí riziko rozbití, není to však ani dobrá volba pro domácnost s malými dětmi. Dlouhou životnost a pevnost nabízejí doplňky chromované nebo nerezové. Sáhněte však do nabídky takových, které mají kvalitní povrchovou úpravu. Jsou sice dražší, ale nehrozí u nich rezivění. Luxus a exkluzivní vzhled nabízejí doplňky z kamene, mramoru či dřeva, které má voděodolnou úpravu.

Jaké doplňky si pořídit?

V současné době to nejsou již jen háčky nebo věšáky na ručníky či držáky na kartáčky a zubní pasty. Nabídka je velmi různorodá. Mezi oblíbené doplňky patří dávkovače na tekutá mýdla, nádobky na odličovací tampónky či vatové tyčinky, držáky na fény či boxy na papírové kapesníčky.Často využívané jsou i drátěné programy, které lze využít nejen u vany, ale také pro sprchový kout. Díky nim máme šampony a sprchové gely stále po ruce.

Ke koupelně patří také zrcadlo

V současné době byste asi koupelnu bez zrcadla nenašli. Někdy dokonce tvoří dominantu celé koupelny.Jeho nejdůležitější funkcí je odraz. Zrcadlo však nabízí i další funkce. Pokud je vhodně umístěno a správně osvětleno, nejen, že celou koupelnu ozáří, ale dokonce zvládne i, alespoň opticky zvětšit prostor. Při jeho výběru je důležité myslet i na tyto aspekty.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací