Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Hledáte pozitivní energii? Zařiďte si bydlení ve stylu feng shui

Bydlení ve stylu feng shui se týká nejen samotného domova, ale také vstupních prostorů, které se nacházejí před domem. Vše, co je před domem, ať už jsou to květiny v květináči, záhonky nebo živý plot, by mělo být v naprostém pořádku. Stejné je to i u chodníčku, který vede k vašim dveřím. Důležité je i jeho vhodné osvětlení.

Domov

Zaměřte se na nepořádek v bytě a nejen na ten viditelný, ale také na zbytečnosti, které se ukrývají ve skříních a šuplících. Přeberte si věci a to, co nepoužíváte, můžete někomu darovat. Pokud chcete mít v bytě květiny, ideální jsou hrnkové, vyhýbejte se však takovým, které mají špičaté listy. Volte takové, které mají listy zakulacené.

Velmi důležitou roli hrají i okna. Okenice by se měly otevírat směrem ven. V případě, že máte v oknech závěsy, dbejte na to aby nebránily průniku světla.

Co se osvětlení týká, ideální jsou světla tlumená, vhodné nejsou obnažené žárovky.

Velmi důležitým prvkem jsou dveře. Nepohodlí a podráždění mohou způsobit dveře, které drhnou nebo vržou.

Volba barev

Mezi oblíbené barvy pro styl feng shui patří červená, bílá, černá a zlatá. Snažte se je proto do svého domova zařazovat co nejčastěji.

Červená barva je velmi silná, do domova vnáší energii, radost a vzrušení. V Číně je to barva štěstí, v Indii manželství a na Západě pak barva odvahy, vášně a romantiky.

Žlutá je barva slunce, symbolizuje veselost, pomáhá rozjasnit každý domov, dotváří příjemnou energii v jakékoli místnosti.

Modrá patří obloze a oceánu a existuje celá řada modrých odstínů. Je to barva, která uklidňuje, podporuje myšlení a vztahuje se i k penězům, zdraví a kariéře. Zelená patří čerstvé energii a podporuje regeneraci, přenáší pozitivní vibrace z přírody. Pokud chcete využívat maximální účinky, které barva nabízí, je potřeba využít alespoň několik různých odstínů.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací