Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Jak vybrat správnou šatní skříň

Jsou dva možné způsoby, jak si zařídit domácnost a jak v ní umístit šatní skříň. Buď patříte mezi ty šťastnější a díky prostornému bytu si můžete dovolit vlastní místnost pro šatnu anebo patříte mezi ty méně šťastné a budete potřebovat umístit šatní skříň do některého z pokojů, nejčastěji do ložnice.

Zde pak budete skladovat veškeré své ošacení a můžete jen doufat, že šatní skříň bude stačit i vaší půvabné manželce. Jak tedy správně vybrat?

Vnitřní uspořádání šatní skříně

Základním parametrem skříně je samozřejmě využitelný prostor k uložení věcí, kterého potřebuje každý podle svých individuálních potřeb. Pro správné uspořádání šatní skříně je vhodné a účelné, aby obsahovala několik zásuvek, kam se dají umístit drobné kusy oblečení, jako je spodní prádlo nebo ponožky. Nejdůležitější je mít šatní skříň uspořádanou tak, aby veškeré věci, které používáte nejčastěji, byly dobře dostupné. Zásuvky ve skříni by neměly být výš než 120 cm nad zemí a hloubka skříně by měla být od 50 - 70 cm. Výška skříně se odvíjí od potřeb každého z uživatelů skříně, ale platí pravidlo, že do nejvyšších míst skříně by se měly dávat pouze sezónní věci, které nepotřebujete každý den.

Šatní skříň může získat na kráse i dalšími doplňky, jako jsou různé organizátory oblečení. Organizátory mohou být závěsné nebo obyčejné rozkládací a pomohou vám tak jednoduše držet ve skříni pořádek. Vhodným doplňkem skříně je umístění zrcadla, ve kterém se vždy ujistíte o svém vzhledu.

Zmenšené prostory

Posuvné dveře

Jelikož je šatní skříň zpravidla umístěna v ložnici a ložnice je v menších místnostech domu, je velice aktuální řešit prostor, který skříň zabírá. Mezi současné trendy bezesporu patří skříně s posuvnými dveřmi nebo dvířky skládacími. Jsou ideálním řešením pro ty, kteří při zařizování ložnice hledají každý volný centimetr a zároveň chtějí mít ložnici prakticky vybavenou.

Ideální je, že skříně mohou být umístěny v těsné blízkosti jiné skříně nebo postele. Navíc je posuvnými dveřmi zajištěn pohodlný přístup k šatům umístěným ve skříni. 

Vestavěné skříně

Dalším řešením pro malé prostory mohou být vestavěné skříně. Mohou být umístěny po celé délce jedné stěny nebo více stěn a dokonce i do rohů, aby došlo k maximálnímu využití prostoru, který dává místnost k dispozici. Před umístěním vestavěných šatních skříni doporučujeme alespoň krátkou konzultaci s designérem, který Vám doporučí správný postup umístění.

Partnerem tohoto článku je internetový obchod s nábytkem jamall.cz.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací