Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Jaký nábytek si pořídit na terasu či balkon

Balkon či terasa jsou místa určená především pro odpočinek a relaxaci. K té láká i teplé jarní či letní počasí. Proto je potřeba je podle toho vybavit náležitým nábytkem. Nábytek určený pro tato místa musí být odolnější, než nábytek interiérový, ale samozřejmě může vypadat stejně dobře. Vzhledem k tomu, že jsou na něj kladeny daleko vyšší nároky, je to znát i na pořizovací ceně. Proto je vhodné si, před jeho nákupem, vše pečlivě promyslet. Kromě toho balkon či terasa nedisponují velkým prostorem a nábytek je také potřeba někde skladovat. Měl by být nejen trvanlivý, úsporný, ale i skladný.

Tipy pro výběr

  • Ujasněte si styl, který vám vyhovuje. Dáváte přednost přírodním materiálům nebo raději oceníte odolnější kovy a plasty? Chcete nábytek v moderním či klasickém stylu? To jsou otázky, které vám při výběru mohou pomoci.
  • Velmi odolný je syntetický ratan. Neuvolňuje škodlivé látky a můžete jej recyklovat.
  • Pokud hledáte spojení moderního designu, trvanlivosti a zároveň komfortu, pak je ideální volbou nábytek z odolného teaku. Toto dřevo má vysokou odolnost proti vlhkosti, plísni a škůdcům a díky teakovému oleji a kaučuku jsou ochráněny kovové spoje proti korozi. Nevadí mu ani střídání vlhkého a suchého prostředí.
  • Nábytek z hliníku je pevný, ale zároveň lehký, což je obrovská výhoda při manipulaci s ním. Té se asi nevyhnete v případě, že bude nábytek umístěný na menším balkoně. Vyrábí se ze slitiny hliníku a mědi.
  • Při koupi plastového nábytku nevybírejte levné kousky. Nemají takovou nosnost a jejich vzhled časem utrpí. V nabídce naleznete plast masivní, který je odolnější a snadno se s ním manipuluje. Kromě toho je vhodný i na zahradu k bazénu. Ani jeho údržba není příliš náročná, postačí jej omýt vodou a běžnými čistícími prostředky.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací