Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Jaký nábytek zvolit do dětského pokoje

Každý rodič chce pro své děti to nejlepší. Platí to i při výběru nábytku a vybavení dětského pokoje. Než však začneme kupovat nábytek, je potřeba zvolit vhodnou barvu zdí a také je potřeba přemýšlet nad tím, co bude na zemi pokoje.

Co se barev zdí týče, ideální jsou barvy pastelové nebo bílá. V moderních bytech se často objevují plovoucí podlahy, ale v dětském pokoji by měl mít koberec své nezastupitelné místo. Především malé děti si na podlaze často hrají a koberec ji zateplí. Nemusí být umístěný v celé místnosti. Stačí vhodně zvolená kusovka. V současné době můžete vybírat z celé řady dětských motivů.

Vybíráme nábytek

Některé kousky vydrží dětem velmi dlouho dobu a není potřeba je měnit, jiné musíte časem vyměnit za větší. Výměnu bude potřebovat postel. Pro nejmenší děti kupujeme postýlku, kterou časem nahradíme za postel klasickou. Některý nábytek roste s dětmi. Do této kategorie patří rostoucí židle a stolky. Některý nábytek zůstává stálý. Do této kategorie patří úložné prostory a police.

 

Při výběru nábytku a doplňků do dětského pokoje hraje důležitou úlohu i materiál. Většinou sáhneme do nabídky nábytku dřevěného, který se vyrábí v kombinaci lamina a dýhy. Při jeho výběru je potřeba pamatovat na bezpečnost. Nebezpečí pro malé děti představují prosklené plochy, vyčnívající úchytky skříní nebo ostré hrany.

Pokud přemýšlíte nad koupí tematického nábytku, uvědomte si, že vydrží kratší dobu. Co se líbí malému dítěti, to školák neocení. Volte tedy raději varianty nadčasové, které vydrží déle. Atmosféru dětského pokoje tak můžete doladit pomocí tematicky laděných dětských doplňků. Příjemný vzhled dětskému pokoji dodají barevné lůžkoviny s obrázky oblíbených dětských postaviček, lampičky na zeď, barevné polštářky nebo dětské sedací vaky.

Pro snadné ukládání hraček můžete využít plastové či látkové úložné boxy, se kterými se dětem bude snadno manipulovat.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací