Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Kde se vzaly taburety?

Taburety si postupně získávají oblibu i českém vybavení interiéru. Protože i my podléháme moderním trendům a vycházíme vstříc našim zákazníkům, také v naší nabídce objevíte taburety. Taburet je malá čalouněná stolička, která nemá žádné opěradlo, ani opěrky na ruce. Název taburet pochází z francouzského slova tabour – oválný buben, jehož vzhled dnešního taburetu mírně připomíná.

Taburet jako privilegium

První zmínky o taburetech jako stoličce pochází ze 17. století z francouzského královského dvora. Možnost sedět na taburetu před královnou, za dob vlády Ludvíka XIV, měly pouze pro privilegované dvorní dámy a vévodkyně. Sedět na taburetu bylo obrovskou poctou a čím více byl taburet zdobený propracovanější, tím váženější bylo dotyčné postavení u dvora. Sedět u královny bylo obrovskou ctí a taburet byl ideální způsob, jak toho docílit.

Postupně si taburety získávaly oblibu po celé Francii a Anglii.

Taburety v dnešní době

Taburety ve 21. století slouží spíše jako praktický a estetický doplněk, který skvěle zapadne do vašeho interiéru. Taburety z naší nabídky, například modely R, můžete využít k doplnění vaší sedací soupravy. Při větší návštěvě se vždy jedno místo navíc hodí.

Pro náročnější zákazníky máme v naší nabídce taburety z masivního dřeva a kůže, které skvěle doplní kožené sedací soupravy. Elegance, nadčasovost a styl se nevyhýbá ani taburetům.

Taburety nemusí být nutně pouze součástí obývacího pokoje, ale také kuchyně či jídelny. Taburet bez čalounění v provedení z přírodní barvě dřeva, snadno schováte pod stůl a při větší sešlosti na večeři pouze vysunete. Pokud nedosáhnete vysoko na polici, je taburet skvělým pomocníkem.

Úložný prostor

Mnoho taburetů v sobě skrývá malý úložný prostor, který můžete využít k uschování dokumentů, stolních her a karet, které vám zpříjemňují rodinné večery.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací