Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Kuchyňská deska je velmi důležitá součást každé kuchyně

Kuchyňská pracovní deska patří k nepostradatelným částem každé kuchyně. Její prioritou je dlouhá životnost, neboť její pořízení, pokud je kvalitní, zpravidla není levná záležitost. V současné době si můžete vybírat ze čtyř barevných variant, ale vhodnější je zakoupit si ji samostatně, v jiném obchodě či e-shopu, neboť ji nelze posílat se skříňkami na paletě. Vybírat si můžete z celé řady materiálů. Každý materiál nabízí specifické výhody, ale samozřejmě, že se objeví i nějaké nedostatky.

Laminát

 

Tento materiál je asi nejvíce používaným druhem. Nabízí vysokou tepelnou odolnost a je cenově dostupný. Vybírat si můžete z různých dekorů dřeva, kamene a dalších napodobenin materiálů. Velmi snadno se udržuje, což je v kuchyni velká výhoda.

Mezi nevýhody patří snadné poškrábání nožem. Pokud se do skulin dostane voda, může dřevo, které je pod laminátem, bobtnat.

Masivní dřevo

 

Využívá se dřevo tvrdé, mezi něž patří dub nebo buk a deska bývá ošetřena olejem proti vlhkosti. Nátěry je však potřeba časem opakovat. Někdy se povrch upravuje pomocí epoxidové pryskyřice. Tato aplikace se opakovat nemusí. Největším nepřítelem dřeva je dlouhodobá vlhkost a neprospívají mu ani horké kastroly a hrnce.

Přírodní kámen

 

Pro výrobu kuchyňské desky se velmi často využívá žula. Deska je pevná a odolá běžnému provozu. Nabízí i velmi jednoduchou údržbu. V nabídce trhu si lze vybrat z celé řady barevných dekorů i jednotlivých barev.

Mezi nevýhody patří především viditelnost otisků prstů. Vyšší je i pořizovací cena.

Keramika

 

Výhodou tohoto materiálu je odolnost vůči teplu a nenasákavý povrch, který je maximálně hygienický a velmi snadno se udržuje v čistotě. Atraktivní vzhled ještě podtrhne nadčasový design a odolnost materiálu.

Nevýhodu je vyšší pořizovací cena.

Nerezový plech

 

V minulosti se tento materiál používal především v restauračních zařízeních. V současné době se s ním můžeme setkat i v domácnostech. Jeho nevýhodou je vysoká cena a údržba, neboť je potřeba jej často leštit.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací