Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Květiny mohou být i v koupelně, po jakých ale sáhnout?

Koupelny mohou někdy působit chladným a neosobním dojmem, i když použijete teplé barvy. Obklady a dlažba, které v koupelně uvidíte nejčastěji, jsou ze studeného, ale do koupelny praktického materiálu. Zútulnit a oživit svou koupelnu lze za pomoci živých květin, ovšem jen některými druhy a za určitých podmínek. Šero, vysoká teplota a vlhkost nejsou ideální podmínky pro většinu pokojových rostlin, přesto se některým květinám daří i v těchto podmínkách.

Světlo v koupelně

Některé koupelny mají okna a jiné ne. Rostliny, kterým šero nevadí, potřebují trochu světla. Pokud máte koupelnu bez oken, pořiďte si fluorescenční žárovky.

Prostor v koupelně

Prostoru ve většině koupelen nebývá mnoho, proto je nejvhodnější použít květiny, které mohou být zavěšené nebo se plazit dolů z police či parapetu. Podle těchto aspektů jsme vybírali nejvhodnější květiny do vašich koupelen.

1. Aloe Vera

Aloe Vera je známá svými léčivými účinky na lidský organismus, je však také velice odolná. Šťáva z Aloe je plná vitamínů a minerálů, zatímco gel může být použit jako lokální léčba drobných řezů a popálenin, bodnutí hmyzem či suché kůže.

Tato léčivá rostlina by měla být umístěna v blízkosti okna koupelny. Aloe se nemusí příliš zalévat a postačí jí běžná vlhkost v koupelně, kterou dovede vstřebat.

2. Bambus

Bambus ke správnému růstu nepotřebuje světlo, měl by být umístěn v nepřímém světle. Dokonce nepotřebuje ani žádnou půdu – jednoduše vyklopte stonek do nádoby naplněné oblázky a vodou. Vodu vyměňujte každé 2 – 4 týdny.

3. Begonie

Tyto krásné květiny zná většina spíše jako venkovní květinu, ovšem na zimu ji musíte uklidit. A právě nejvhodnějším místem k přezimování begonie je vaše koupelna. Begonii se nejlépe daří pod zářivkou s vysokou vlhkostí.

4. Dracena

Dracena je úžasná „čistička vzduchu“. Tato nenáročná rostlina nepotřebuje příliš světla, protože se mohou její listy popálit. Vysoká vlhkost naopak její listy ochrání před zhnědnutím.

5. Břečťan

Břečťan vám může pomoci udržet koupelnu čistou a hygienickou odstraněním výkalů a plísní z okolního vzduchu. Zavěste rostlinu do vzduchu v proutěném koši a její listy tak mohou elegantně stékat dolů. Rostlina potřebuje pouze mírné sluneční světlo a vysokou vlhkost, která je pro ni přirozená.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací