Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Nutné předpoklady pro kvalitní dětský nábytek

Chcete-li v dnešní době koupit pro svoje dítě vybavení do jeho pokojíčku, máte obrovské množství možností. Jedním ze základních parametrů je materiál. Hned na úvod je třeba vyloučit materiály zdravotně závadné. Mezi bezesporu nejkvalitnější materiály v oboru výroby nábytku, doplňků a hraček je dřevo.

Je to materiál osvědčený tisíciletími používání. V modernějším pojetí se používá plošných materiálů, spojené různými druhy lepidel známé jako lamino či dřevotříska. Skutečným králem však zůstává opravdové masivní dřevo z měkkých či tvrdých dřevin. Druhým zmíněným hlediskem je kvalita zpracování. I masivní nábytek, na kterém se šetří materiálem, nás může ve výsledku nemile překvapit nízkou kvalitou a odolností vůči běžnému provozu. Kvalitní materiál o patřičné síle je nezbytné kvalitně zpracovat a vyrobit tak opravdu kvalitní nábytek.


I některé české firmy vyrábějí a nabízejí českým rodičům a jejich dětem kvalitní nábytek vyrobený zkušeným českým řemeslníkem ze dřeva vyrostlého v českých lesích. Spojením  dlouholeté zkušenosti z oboru výroby nábytku s nápadem na zajímavý design nábytku vhodného pro děti vznikla např. řada „PASTELKOVÉHO NÁBYTKU“, kde byla použita  vlastně jen rekvizita, kterou děti důvěrně znají. 


Předpokladem kvalitního dřevěného nábytku a doplňků  je kvalitní smrkové a bukové dřevo od českých dodavatelů a použití kvalitního značkového kování s hydraulickými tlumiči na pantech a výsuvech.  Díky nim oceníte zejména bezpečí dětských prstíků při zavírání dvířek a zasouvání zásuvek. Také povrchová úprava je zvláště důležitá u nábytku dětského. Malé děti se mnohdy rády zakousnou třeba do opěradla židle či postele. Proto je nejvhodnější povrchová úprava vodou ředitelnými barvami a laky splňujícími normu EN71 na povrchovou úpravu dětského nábytku a hraček. Nábytek již zkompletovaný a připravený k okamžitému použití přímo od prodejce, je rovněž výhodou. Ušetříte peníze za řemeslníka, který vám nábytek sestaví. Z aktuální nabídky na českém trhu můžete sestavit celý dětský pokoj, nebo doplnit ten stávající pokojíček poličkou, skříní, psacím stolem, dětským křeslem, knihovnou nebo třeba magnetickou tabulí.
Pozornost je třeba  také věnovat zvláštnostem při zařizování dívčího pokoje, kde je mnohdy požadavkem specifická barevnost s převahou kombinací růžové a bílé barvy.

 
Kvalitní dětský dřevěný nábytek představuje také modelová řada „DUHOVÝ NÁBYTEK“ , která vznikla na základě nápadu designéra ve spojení s konkrétními požadavky některých zákazníků. Při zachování veškerých požadavků na kvalitu produktu a odolnost konstrukce využívá jednodušší tvary některých součástí s využitím zajímavého designu kombinujícího základní barvy prostupující přirozenou kresbou dřeva. Jednotlivé kusy nábytku jsou na rozdíl od pastelkového nábytku řešeny jednobarevně a celkové barevné vyznění interiéru tedy můžete libovolně kombinovat.

Autor: BOB dětský nábytek s. r. o.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací