Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Tipy, jak na správnou péči a čištění čalouněného nábytku

Každý z nás má doma určitě nějaký ten čalouněný nábytek ať už je to křeslo, sedací souprava, židle nebo postel. Pokud se o něj nebudeme náležitě starat, časem ztratí svůj půvab, barvy vyblednou a sem tam se na něm může objevit i nějaká ta skvrna. Kromě toho to často bývá i lapač prachu.

Tipy pro vás

  • Základem úspěchu je pravidelná péče, kterou zvládnete i během týdenního úklidu. Ideální je čalouněné kousky vysát. Na vysavači však nepoužívejte výkon maximální. Pro čištění lze také použít speciální suchou pěnu.
  • Kožené i čalouněné potahy chraňte nejen před přímými slunečními paprsky, ale také před teplem od topení a vlhkostí. Jen tak si zachovají svůj atraktivní vzhled a vlastnosti příjemné na dotyk.
  • Náročnost péče je dána druhem materiálu. Kůže v přírodním vzhledu potřebuje čištění pravidelné. Také je vhodné ošetřovat ji speciálním tukem. Oproti tomu kůže opracovaná je pevnější a odolnější. Obdobné je to i u potahů textilních. Některé materiály potřebují péči větší, jiné jsou na údržbu méně náročné.

Péče o čalounění z kůže

Pomocí lehce navlhčeného hadříku odstraňte, při běžném úklidu, prach. Kromě očištění dodáte kůži i vlhkost, kterou potřebuje. Používejte vodu pouze destilovanou, vyhnete se tak vápenatým skvrnám na povrchu. Alespoň jednou za půl roku ošetřete kůži přípravky určenými speciálně pro tento druh materiálu. Pokud je kůže světlá, je vhodné ji jednou za rok impregnovat speciálním prostředkem pro intenzivní péči, zabráníte tak jejím obarvení od textilu.

Péče o čalounění z textilu

I textilní čalounění vyžaduje pravidelnou péči. Při pravidelném úklidu jej vysajte a otřete hadříkem, který jste namočili do mýdlové vody. Použít můžete i přípravek určený speciálně pro tyto druhy potahů. Následně ještě otřete hadříkem navlhčeným ve vodě destilované.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací