Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Toužíte po vlastní sauně? Není to žádný problém

Také patříte mezi milovníky saunování, které rozhodně patří ke zdravému životnímu stylu, ale stále se vám nedostává čas? Pořiďte si saunu domů. Pokud teď namítáte, že bydlíte v panelovém bytě a chybí vám dostatek prostoru, vězte, že to není žádná překážka. Pro pořízení soukromé domácí sauny postačí pouze malý prostor. Může to být komora či kousek chodby. Další dobrou zprávou je, že si můžete vybrat i z několika různých typů. Každý z nás má v oblibě jiný druh. Někdo je milovníkem klasické sauny finské, další zase dává přednost infrasauně, která je vhodnější i z celé řady zdravotních důvodů. Do panelového bytu si však můžete pořídit i parní lázeň.

Proč si pořídit saunu domů?

Prvním důvodem je samozřejmě vlastní pohodlí a soukromí, které domácí sauna poskytuje. Další výhodou je doba, v níž budete saunu využívat. Nejste vázáni na otevírací dobu a saunovat se můžete v čase i době, která vyhovuje vám. Nezanedbatelným hlediskem je i možnost optimálního nastavení, které bude vyhovovat právě vám. Důležité je i hledisko hygienické.

Rozmyslete si předem

Než se pro jakýkoli druh sauny rozhodnete, ideální je, pokud si jednotlivé druhy můžete několikrát vyzkoušet ve veřejných prostorách. Snáze tak zjistíte, co vám vyhovuje nejvíce. Než s budováním sauny začnete, je potřeba si rozmyslet ještě několik důležitých věcí, mezi něž patří prostorové možnosti, počet osob, které budou saunu navštěvovat, četnost užívání a vhodné je popřemýšlet i nad případným příslušenstvím.

Druhy sauny

Jak již bylo řečeno výše, možností je hned několik.

  • Infrasauna

Jedná se o infrakabinku. Její výhodou je, že nevytváří páru ani vysokou teplotu, která by mohla být příčinou poškození okolí. Pro její umístění postačí rovná podlaha a zásuvka na 220V. Místo kamen obsahuje kabinka infračervené zářiče, které zajišťují intenzivnější pocení.

  • Finská sauna

Lze ji pořídit ve variantě mini, takže ji můžete umístit i do většího panelového bytu.

  • Parní lázeň

Tady je zapotřebí nejen prostor, ale i finance.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací