Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Vyznáte se ve stylech bydlení

Každý z nás si upravuje svoje bydlení tak, aby pro něj bylo pohodlné. Přinášíme vám pro inspiraci některé tradiční styly.

Skandinávský styl vás zabalí do kůže

Inspiraci tento styl čerpá ve sněhu, horách a fjordech severských zemí. To vše se také promítá do použitého materiálu. Nejčastěji se používají přírodní textilie, kožešiny nebo vlna a v pozadí se pak objevuje dřevo a sklo. Mezi nejčastější barvy patří bílá, šedá, krémová nebo tóny dřevité. To vše zjemňuje nejčastěji zelená v mentolovém odstínu.

Industriální styl je velmi originální

Mezi základní materiály tohoto stylu bydlení patří ocel kámen, cihly a mosaz. Nedílnou součástí je i originální osvětlení a útulnost mu dodají textilie, koberce a umělecká díla.

Vintage styl sází na dominantní kousek

Ideální volba je kombinace nového nábytku se starými kousky či doplňky, které mohou být dominantní. Vintage styl klade důraz především na praktičnost.

Minimalismus – méně je více

Hlavní principy tohoto stylu čerpají z jednoduchosti japonského designu. Ten se soustředí na jednoduché a velmi přirozené formy tvarů barev a textury. Velkou úlohu má i samotný prázdný prostor. Mezi nejčastější barvy patří bílá, černá a barvy základní, které neruší jednoduchost.

Rustikální styl je v zemitých tónech

Rustikální nebo také venkovský styl se liší podle jednotlivých zemí. Francouzi upřednostňují robustní nábytek a jasné barvy, mezi něž patří tmavě fialová, levandulová, azurově modrá nebo žlutá. Angličané zase dávají přednost světlému dřevu, květinovým vzorům, pruhům nebo kostkovaným textiliím. U Italů se objevuje barva okrově žlutá, cihlově červená, žlutá v odstínech zlaté a zelená. Pro podlahy a krby se používá přírodní kámen. Typické je také neupravené dřevo.

Retro styl je návrat do minulosti

Retro styl si volí materiály, barvy, tvary a doplňky z blízké minulosti. Vzhledem k tomu, že každý dává přednost něčemu jinému, je v podstatě retro styl individuální záležitostí. Mezi nejčastější druhy materiálů patří vinyl, chrom a umakart. Typickými představiteli jsou plastové židle, které mají metalicky upravený povrch. Klasické barevné kombinace jsou pak světle a tmavě šedá, hořčicově žlutá, jasně červená a tmavě červená, žlutá nebo zelená.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací