Počet položek: 0 0,- CZK
CZK EUR

Pohodlný spánek vám zajistí kvalitní postel

V posteli strávíme velkou část života, proto je potřeba, aby byla pohodlná a dobře se nám v ní spalo, neboť každý ví, že kvalitní spánek je pro naše zdraví velmi důležitý. Během spánku dochází k regeneraci buněk, zpomalují se procesy způsobující stárnutí, dochází k posílení imunitního systému, podpoří účinnost mozkových funkcí. Jeho nedostatek způsobuje celou řadu zdravotních potíží, mezi něž patří obezita, cukrovka, oslabení imunity, úzkost nebo deprese. Abychom se dobře vyspali, potřebujeme nejen vhodnou matraci, ale také kvalitní postel.

Jak vybrat tu správnou postel?

Mezi první hlediska, dle kterých postel vybíráme, patří materiál. Postele se vyrábějí z různých materiálů, patří mezi ně masiv, lamino či kov. S těmito druhy materiálů se setkáme asi nejčastěji. Pak to může být ještě kombinace s dalšími druhy. Ideální volbou je dřevo, které má dlouhou životnost, je pevné, stabilní, má přirozený vzhled a je vhodné i pro alergiky, malé děti a seniory. Vybírat lze z různých barevných odstínů.

Dalším materiálem je kov, dejte však přednost kvalitnímu zpracování. Pořídit si můžete také postel čalouněnou, ale tady může být trochu problémem údržba.

Nepodstatnou roli pro kvalitu spánku hraje nejen konstrukce, ale také rošt. Mezi nejvíce používané patří rošty lamelové a laťkové. Využít můžete také nabídku roštů polohovacích. Při výběru roštu dejte pozor na mezery mezi jednotlivými jednotlivými laťkami, neměly by být příliš široké.

Vaši pozornost soustřeďte i na výšku postele. Na zemi se kumuluje prach, který pak následně dýcháme. Je potřeba dostatečná výška, která zajistí proudění vzduchu.

  • Jak je to s čelem postele?

Ideální je, pokud má postel čelo u hlavy, kterou tak chrání před průvanem a zajistí, aby nám během noci nepadal polštář na zem. U nohou postele být nemusí. Co se bočnic týká, jsou vhodné pro postel určenou dětem. Zamezí tak jejich pádu.

Vložit komentář

Jméno
Email ( neveřejný )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací